AASIALAISET LOHISNACKSIT
Tämä se on vasta herkku! Ja mikä parasta, nää on tosi helppo ja nopea tehdä. Sopii erityisesti illanviettoihin, mutta meillä kotona tämä herkku syödään myös ihan perus arki-iltana. On kuitenkin hyvä huomioida, että nämä snacksit kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, sillä muuten riisipaperi ''lötkistyy''. Tällä mun ohjeella lohitahnasta ei tule tulinen, mutta silti siinä on mielestäni todella hyvin makua. Tulisuuden määrää pystyt kuitenkin helposti lisäämään, laittamalla enemmän chilitahnaa.
Tähän reseptiin tarvitset:
riisipaperia(yhdestä paperista tulee 8 snacksia)
rypsiöljyä paistamiseen
Lohitahna:
400 g lohta
1,5 dl maustamatonta majoneesia
3 rkl sweetchili kastiketta(santa maria)
1 tl korealaista chilitahnaa(Gochujang)
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Ohje:
Valmista ensin lohitahna. Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Pilko lohi mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kaikki muut lohitahnan aineet, mutta jätä lohi vielä laittamatta. Maista, onko tahnassa mielestäsi tarpeeksi potkua ja lisää tarvittaessa chilitahnaa. Kun maku on mielestäsi hyvä, lisää joukkoon lohi ja sekoita hyvin.
Leikkaa tämän jälkeen riisipaperi kahdeksaan osaan. Käsittele riisipaperia varoen, sillä se hajoaa helposti. Älä myöskään anna riisipaperin kastua. Laita paistinpannulle reilusti rypsiöljyä ja anna senkuumentua kunnolla. Tiputa öljyyn yksikerrallaan yksi pala riisipaperia. Se muuttuu muutamassa sekunissa rapeaksi ''keksiksi''. Ota pala pois öljynseasta heti kun se on muuttunut rapekasi, jotta se ei pala. Paras työväline tähän on pihdit. Laita valmiit rapeat palat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
Kokoa snacksit juuri ennen tarjoilua.
Nauti!