SITRUUNAINEN KALAKEITTO
Kalakeitto on aina ollut mulle suurta herkkua. Lisäksi mä rakastan sitruunan raikkautta. Niinpä mä päätin yhdistää ne kaksi ja lopputulos oli mun mielestä loistava. Keitossa maistuu perinteinen kermaisuus ja vivahde sitruunan raikkautta, joka sopii kalalle hyvin.
Keiton kanssa suosittelen mun uunituoreita sämpylöitä joiden ohje löytyy ''suolaista'' osiosta
Tähän reseptiin tarvitset:
Vettä
2 porkkanaa
8 keskikokoista perunaa
1 sipuli
700g lohta
5 kokonaista maustepippuria
2 kalafondia
puoli ruukkua tilliä
puolikkaan sitruunan mehu
puolikkaan sitruunan kuori
1 rkl sitruunasuolaa
2 dl kuohukermaa
1 l punaista maitoa
Ohje:
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli kuuteen osaan. Poista kalasta ruodot sekä nahka ja leikkaa se tämän jälkeen kuutioiksi. Laita vesi kiehumaan, kun vesi kiehuu sulata sinne kalafondit. Laita maustepippurit, porkkanat, perunat ja sipuli veteen. Anna kiehua kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä. Lisää joukkoon kalakuutiot. Keitä muutama minuutti, kunnes kala muuttaa väriä. Lisää maito ja kuohukerma. Anna vielä kiehahtaa. Lisää sitruunan mehu, kuori ja suola. Lisää lopuksi tilli. Anna kiehua hiljalleen noin kaksi minuuttia. Valmis tarjoiltavaksi.