BORSSIKEITTO

04.04.2021

Perinteinen borssikeitto on tosi hyvää, mutta mikä sitten on se perinteinen? Mä en ainakaan pysy enää perässä, koska siitä keitosta on tehty niin paljon eri muokkauksia. Tärkeintähän siinä on pääraakaaine eli punajuuri ja se, että keitto pitää ehdottomasti nauttia smetanan kanssa! Mä jaan teille tässä mun version borssikeitosta. 

Tähän reseptiin tarvitset:

1 pkt pekonia

1 pkt(400g) naudan paistisuikaleita

2 punasipulia

2 porkkanaa

6 punajuurta

noin 300g valkokaalia

2 dl kukkakaalimurua

1,5 l vettä

2 kasvis tai lihafondyä

3 laakerinlehteä

8 kokonaista maustepippuria

1 rkl punaviinietikkaa

1 rkl hunajaa

Tarjolle myös smetanaa


Ohje:

Ruskista pekonit ja laita ne talouspaperin päälle odottamaan, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Paloittele pekonit jäähtyneenä. Raasta porkkanat ja punajuuret ja suikaloi valkokaali ja sipulit. Freesaa niitä kaikkia pannulla voin kanssa. Ruskista lihasuikaleet erikseen. Laita liha, porkkanat, kaali, punajuuret, kukkakaali ja sipulit isoon kattilaan ja lisää sinne vesi ja mausteet.  Lisää joukkoon fondit ja anna keiton porista hiljalleen kannen alla 40 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja ja punaviinietikka. Tarjoile smetanan ja rapean murustetun pekonin kanssa. 


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita