CHILI-VALKOSIPULIÖLJY
Tässä teille helppo ja maistuva tahna lisäämään makua ruokiin tai vaikka ihan vaan leivän päälle. Tää tahna sopii erityisesti valkosipulin ja chilin ystäville. Vaikka tahnaan tuleekin tuoretta chiliä, niin ei se mielestäni kuitenkaan ole liian tulinen. Toki tulisuutta voit halutessasi lisätä, lisäämällä tahnaan esimerkiksi srirachakastiketta haluamasi määrän. Mä tosiaan lisään tätä tahnaa useasti eri ruokiin, mutta mun mielestäni se sopii erityisen hyvin kasvis-sosekeittojen pinnalle tai tuoreen vaalean vehnäleivän päälle sellaisenaan. Tästä reseptistä tulee pienehkö määrä ja se riitti meille kahdelle hyvin muutamaan ruoka kertaan. Jos tarjoilet tahnaa illallisvieraillesi ruuan kanssa, niin määrä kannattaa tuplata.
Tähän reseptiin tarvitset:
0,5 dl öljyä
3 valkosipulinkynttä puristettuna
1 iso punainen chili
Ohje:
Hienonna chili. Purista valkosipuli, puristimen avulla chilin joukkoon. Lisää mukaan öljy. Jauha seosta morttelissa muutama minuutti, jotta maut tulevat paremmin esiin.
Nauti!