CHORIZO-KANAPATA

13.03.2021

Tekeekö mielesi suussa sulavan mureaa kanaa, maukkaassa liemessä chorizomakkaran kera? Jos vastasit kyllä, niin tätä reseptiä kannattaa todellakin kokeilla. Vain kahden tunnin haudutus kattilassa riittää tekemään kanasta niin mureaa, että se hajoaa lusikalla. Mieheni kertoman mukaan, tätä kanaa olisi voinut syödä hampaatonkin ihminen. Kana ei kuitenkaan pääse kuivumaan, sillä se hautuu runsaassa nesteessä imien samalla itseensä herkullisia makuja liemestä. Tää resepti on helppo toteuttaa, eikä se vaadi ihmeellisiä kokkaustaitoja. Valmistusaika on noin 2,5 tuntia, josta noin puoli tuntia on aktiivista aikaa. Lautaselle, valmiin annoksen päälle, laitoin vielä lusikallisen tekemääni chili-valkosipuliöljyä, jonka ohjeen löydät myös blogistani. Se ei ole kuitenkaan pakollinen lisä, mutta itse tykkään paljon valkosipulin ja chilin mauista, joten lisään sitä mielelläni ruokiini tai ihan vaikka vain leivän päälle. 


Tähän reseptiin tarvitset:

6 kanan rintafilettä

1 pkt(200g) pirkka chorizomakkara pötkö

1 sipuli

1 punainen chili

3 isoa valkosipulinkynttä

1 prk(400g) tomaattimurskaa

2 dl kuivaa valkoviiniä

4 dl vettä

2 dl kivettömiä oliiveja

1 tl mustapippuria

noin 0,5 dl revittyä tuoretta basilicaa¨

noin 0,5 dl revittyä tuoretta persiljaa

voita paistamiseen

Ohje:

Poista chorizomakkarasta kalvo. Se lähtee helposti vetämällä, kun teet makkaraan kevyen viillon veitsellä. Siivuta makkara samankokoisiksi paloiksi. Paista makkaran paloja pienen määrän voita kanssa, ja siirrä makkarat kattilaan. Älä heitä makkaroista tullutta paistorasvaa pois, sillä se antaa hyvän maun muihinkin raaka'aineisiin, kun paistat ne siinä. Ruskista seuraavaksi kanat ja lisää ne kattilaan makkaroiden joukkoon. Freesaa sipuli, valkosipuli ja chili ja kumoa ne kattilaan muiden joukkoon. Kaada tässä vaiheessa myös paistinpannulla oleva maukas paistorasva kattilaan. Lisää kattilaan pilkotut oliivit, tomaattimurska, valkoviini, kanaliemi ja revityt tuoreyrtit. Anna padan hautua hennosti poreillen 2 tuntia kannen alla. Mä tarjoilin tän padan tuorepastan ja chili-valkosipuliöljyn kanssa. 

Nauti!



Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita