GLUTEENITON MUTAKAKKU
Tässä teille ohje aivan mahdottoman helppoon ja nopeaan mutakakkuun. Kaiken lisäksi tuote on gluteeniton ja laktoositon. Niinkuin olenkin jo aikaisemminkin kertonut, mutakakussa tärkein on paistovaihe. Kakun pitää jäädä sisältä tahmeaksi ja meheväksi, joten sitä pitää varoa paistamasta liikaa. Muuten mutakakun teko onkin yksinkertaista ja olen varma, että tällä ohjeella onnistut. Tästä ohjeesta riittää useammallekin herkkusuulle.
tähän reseptiin tarvitset:
400g tummaa suklaata
400g sokeria
300g voita
8 kpl kananmunia
1/2 dl perunajauhoja
Ohje:
Sulata suklaa, voi ja sokeri vesihauteessa. Ota kulho pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää joukkoon perunajauhot sekä kananmunat ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun vuokaan leivinpaperin päälle ja paista uunissa 150 asteessa noin 30-40 minuuttia uunista riippuen. Muista että jokainen uuni käyttäytyy eritavalla, joten sinun täytyy välillä käydä tarkistamassa kakun kypsyys aste. Kakun pitää olla hiukan höllyvä, mutta se ei saa aiheuttaa suuria aaltoja, kun vuuan reunaan kopauttaa. Anna kakun jäähtyä hyvin kylmässä ennen sen leikkaamista, sillä leikkaaminen helpottuu, kun kakku kiinteytyy kunolla sisältä. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi tomusokerilla ja marjoilla.
Nauti!