HAMPURILAINEN
Näin Lauantain kunniaksi, päätin tehdä hampurilaisia päivälliseksi. Ihmiset tykkää täyttää hampurilaisensa eritavoin, mutta perus raaka'aineet on yleensä samoja. Mä tykkään kokeilla aina välillä eri ''teemaisia'' hamppareita, mutta välillä sitä kaipaa ihan vain sitä perinteistä. Pari asiaa, mitkä mun hamppareista kyllä löytyy lähes poikkeuksetta on suolakurkku ja raaka sipuli. Niistä mä tykkään tosi paljon.
Tähän reseptiin tarvitset:
500g jauhelihaa
1 kananmuna
loraus soijaa
naughty burger suolaa
mustapippuria
cheddarjuustoa
1 pss vaasan hamppari sämpylöitä
tomaattia
valkosipuli suolakurkku
salaattia
punasipulia
Eriks aioli-limemajoneesia
(halutessasi paholaisen hilloa)
voita paistamiseen ja voiteluun.
Ohje:
Aloita valmistamalla jauhelihasta massa pihveihin. Laita jauheliha kulhoon ja lisää sinne kananmuna ja loraus soijaa. Sekoita. Leikkaa sipuli, kurkku ja tomaatit sopivan kokoisiksi viipaleiksi. Voitele hampurilais-sämpylät voilla ja laita ne uuniin pienelle lämmölle. Ota jauhelihasta reilun kokoinen pala massaa ja pyöritä se palloksi käsissä. Sen jälkeen painele pallosta tasaisen paksu pihvi ja paista voissa paistinpannulla. Kun pihvi on kypsä, ripottele sen päälle burger suolaa ja mustapippuria. Sulata sen jälkeen paistinpannulla pihvin päälle juustosiivu. Ota lämmitetyt burgersämpylät uunista ja kokoa hampurilainen.