HIRVIBURGERI

28.10.2020

Näin syksyllä on kiva tehdä burgereita riistasta. Mä päädyin nyt tälläkertaa hirvenlihaan. Hampurilaisen kruunaa puollukka majoneesi, joka sopii mielestäni tosi hyvin hirvenlihan kanssa. Kylkeen tein rosmariini perunat valkosipuli dipillä. Hyvän loppusilauksen makunautinnolle antaa lasillinen punaviiniä.


Tähän reseptiin tarvitset:

Burgeri:

burger briossisämpylöitä 

500g hirvenlihaa

2 rkl naughty burger suola

2 tl dijon hunajasinappia

1 tl mustapippuria myllystä

1 rkl soijaa

1 muna

voita paistamiseen


Lisäksi:

cheddar sulatejuusto viipaleita

suolakurkkua

tomaattia

salaattia

(halutessasi paholaisen hilloa.)



Puolukkamajoneesi:

1 dl hellmann's majoneesia

kaksi kourallista puolukoita

1 tl suolaa

halutessasi maun mukaan sokeria


Ohje:

Puolukkamajoneesi:

Murskaa puolukat sauvasekoittimella. Ei haittaa jos jää vähän sattumia. Sekoita puolukat majoneesin sekaan ja mausta suolalla. Maista ja lisää halutessasi sokeria. 

Burgeri:

Sekoita hirvenliha, kaikki mausteet ja kananmuna sekaisin kulhossa, niin, että mausteet levittyy tasaisesti. Siivuta vihannekset valmiiksi. Ota pala lihasta ja pyöritä siitä käsissä pallo. Paina pallo lättänäksi pihviksi ja paista pannulla voissa. Tee samoin kaikki pihvit. Kun pihvit on kypsiä, niin laita jokaisen pihvin päälle yksi cheddarsiivu. Anna sulaa (noin 30 sek) ja ota pois kuumalta pannulta, jottei pihvi kuivu. Samalla kun paistat pihvejä, laita briossisämpylät uuniin 150 asteeseen lämpenemään. Ole tarkka ettei sämpylät pala. (lämpenee muutamissa minuuteissa). Kun pihvit on paistettu ja sämpylät lämpiminä, kokoa hampurilainen. 

Nauti haluamasi lisukkeen kanssa tai sellaisenaan!



Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita