JUUSTOKAKKU MUTAKAKKUPOHJALLA

07.11.2020

Meidän kotona tykätään mutakakusta. Hetki sitten muuntelin reseptissäni perinteistä mutakakkua suklaamousse päällysteellä. Nyt löysin facebookin leivontaryhmästä tämän reseptin, jossa mehevä mutakakku kuorrutetaan herkullisella juustokakku täytteellä ja hyvää tuli, suosittelen kaikille suklaan ystäville. 


Tähän reseptiin tarvitset:

Mutakakku:

225g sulatettua voita

3 1/2 dl sokeria

2 dl fariinisokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 kananmunaa

3 1/2 dl venhäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta


Juustokakku:

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

2 kpl daim patukoita


Ohje:

Aloita valmistamalla mutakakku, Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Kaada massa irtopohjavuokaan (n.24cm) ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, uunista riippuen. Muista, että mutakakku pohjan on tarkoitus jäädä sisältä löysähköksi ja kakku jähmettyy lisää jäähtyessään, joten ota kakku rohkeasti pois uunista vaikka se vaikuttaisin hiukan raa'alta. Jäähdytä kakku hyvin, ennen kuin laitat päälle juustokakkumassan. 

Valmista juustokakku. Vatkaa tuorejuusto ja kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri. Murskaa daim patukat rouheeksi. Sekoita daim rouhe juustokakku seokseen. Jätä hiukan daimrouhetta koristeluun. Levitä juustokakkumassa mutakakun päälle, kun mutakakku on hyvin jäähtynyt. Ripottele daim rouhetta päälle. 

Nauti!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita