KANA-BATAATTISALAATTI
Tässä salaatissa yhdistyy tosi hyvät maut ja lisäksi tää on mukavan ruokaisa salaatti, joka pitää nälkää. Mä teen tosi usein salaattia kotona lounaaksi, joten salaatteja on tullut miksailtua jos jonkinmoisilla eri tavoilla. Salaattiin voi helposti kyllästyä, jos tekee sen aina samalla kaavalla, varsinkin jos sen nauttii pelkälleen ruuaksi, eikä lisukkeena jonkin ruuan kanssa. Onneksi salaatin muokkaamisessa on vain taivas rajana. Pienelläkin vaivannäöllä salaatista saa todella herkullista ja monipuolista. Kuvissa näkyy yksi annos jonka kokosin lautaselle, mutta reseptiin tein ohjeet sen mukaan, että siitä riittää neljälle henkilölle lounassalaatti. Itse tein myös tuon ohjeen mukaan lounaan.
Tähän reseptiin tarvitset:
Uuni bataatti:
puolikas bataatti
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl yrttisuolaa
loraus tummaa siirappia
2 tl santa maria teriyaki mausteseosta
Kanaan:
400g kanan filettä
1 dl santa maria teriyaki kastiketta
1 rkl paprikamaustetta
1 rkl santa maria teriyaki mausteseos
seesaminsiemeniä
Salaattipohja:
keräsalaattia tai jotain muuta rapeaa salaattia
tomaattia
punasipuli
kurkkua
avocadoa
vesimelonia
fetaa
Ohje:
Aloita valmistamalla bataatit uunissa. Kuori bataatti ja pilko se samankokoisiksi kuutioiksi, jotta se kypsyy tasaisesti. Laita bataattikuutiot uunivuokaan, lisää sinne kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Kypsennä bataatit uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes bataatit on kypsiä. Valmista sillä aikaa salaatti. Pilko kaikki salaattipohjan ainekset sopivan kokoisiksi palasiksi. Leikkaa kanafile paloiksi ja laita fileet kulhoon. Lisää kulhoon kaikki mausteet ja sekoita hyvin. Paista kanapalat voin kanssa pannulla. Teriyaki kastike saattaa palaa helposti paistaessa, joten ole tarkka. Kun kanat on valmiit, voit ripotella niiden päälle vielä hieman lisää seesaminsiemeniä. Kokoa salaatti ja tarjoile.