KANA-TERIYAKI

07.11.2020

Kana-teriyaki on yks mun lempi versioista syödä kanaa. Ensimmäiseksihän ruokaa syödään silmillä. Mä rakastan tätä värikästä sekametelisoppaa, mutta ei se pelkkä ulkonäkökään tietenkään riitä. Sen lisäksi, että mä tykkään tästä värikkäästä ulkonäöstä, niin makumaailmakaan ei tuota pettymystä, vaan päinvastoin. Chilistä huolimatta tää annos ei ole tulinen. Toki jos tykkää tulisemmista mauista, niin annosta voi muokata helposti tulisemmaksikin. Tää resepti on peräisin Tomi Björkin keittokirjasta.


Tähän reseptiin tarvitset:

4 kpl kanarintoja
1 tl merisuolaa

Teriyakikastike:
1 dl vettä
1 dl soijaa
1 dl sokeria
1 rkl maizenaa sakeutukseen

Lisäksi:
Seesaminsiemeniä
1 punainen chili
Ruohosipulia


Ohje:

Leikkaa kanat pituussuunnassa sentin paksuisiksi paloiksi ja mausta suolalla. Valmista Teriyaki-kastike. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää soija ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, suurusta maizenalla hyvin sekoittaen.

Levitä Teriyaki-kastiketta kanojen päälle jo paistovaiheessa. Älä käytä kaikkea. Paista kananpalat pannulla voissa kypsiksi noin 10 min.

Valele loput kastikkeesta kanojen päälle, kun ne ovat kypsiä.
Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi ja hienonna ruohosipuli. 
Ripottele kana päälle chili renkaat, seesamin siemenet ja ruohosipuli.

Tarjoile riisin kanssa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita