KANAVIILOKKI

17.11.2020

Kanaviilokki oli yksi mun lempi ruuista koulussa. Voi sitä ilon määrää, aina kun tajusi, että sitä oli taas ruokana. Halusin vähän verestää vanhoja koulumuistoja nyt ruuan muodossa, koska siitä yläasteesta rupee olemaan jo aika kauan aikaa. Meillä kanaviilokki syödään aina mustaherukkahillon kanssa. Se antaa mukavan makuelämyksen, jo muutenkin maukkaaseen kanaviilokkiin. Tällä reseptillä kanaviilokistasi tulee juuri perinteisen kanaviilokin makuista ja koulumuistot nousee varmasti pintaan.

Tähän reseptiin tarvitset:

6 kpl marinoimattomia kanankoipia tai vaihtoehtoisesti kokonainen grilllattu kana tiskiltä

8 dl vettä

1 kanaliemikuutio

2 tl currya

2 rkl sitruunamehua

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kuohukermaa + 1 1/2 dl vettä

1 tl suolaa

Lisäksi:

mustaherukkahilloa


Ohje:

Paista kanankoivet uunivuuassa 200 asteessa kypsiksi (noin 1,5h). Anna jäähtyä, jotta helpompi nyppiä. Kun ne ovat jäähtyneet, nypi murea liha sopiviksi palasiksi ja irrota nahkasta ja luista. Jos käytät valmista grillattua kanaa, voit nyppiä sen heti. Mittaa kattilaan vesi, kanaliemikuutio ja curry. Kiehauta seos. Lisää sitruunamehu. Sekoita vehnäjauhot ja kermavesi-seos keskenään ja kaada se ohuena nauhana muun kastikkeen sekaan kokoajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää suola ja tarkista maku. Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kuumenna. Tarjoa riisin ja mustaherukkahillon kanssa.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita