KARJALANPAISTI PUNAVIINILIEMESSÄ

26.11.2020

Karjalanpaisti on herkulinen Karjalainen perinneruoka. Se on jo itsessään todella maukas, mutta koska mä rakastan punaviiniä, niin päätin tehdä sen punaviiniliemeen ja kyllä kannatti. Pitkään haudutettu lihapata punaviiniliemessä ei varmasti petä makunystyröitä. Mä käytin tähän reseptiin yhtä mun Australialaista suokikki viiniä, koska tähän ei kuitenkaan koko pullollinen mennyt, niin jäi vähän vielä itellekkin nautittavaksi (kuva viinistä alempana)


Tähän reseptiin tarvitset:

600g karjalanpaisti lihaa (ostin lähikaupasta valmiin karjalanpaisti liha paketin, jossa oli porsaan ja naudan paisti lihaa)

1 tl karkeaa merisuolaa murskattuna

1 l vettä

5dl punaviiniä

2 sipulia

4 porkkanaa

reilu nippu tuoretta timjamia

3 laakerinlehteä

1 lihaliemikuutio

noin 8 kokonaista maustepippuria

loraus vasikanfondia

1 valkosipulinkynsi tai 2 tl valkosipulijauhetta

voita paistamiseen

Ohje:

Leikkaa paistisuikaleet sopivan kokoisiksi palasiksi ja lisää niiden joukkoon karkea merisuola. Paista niihin pannulla kaunis ruskea pinta voissa ja lisää ne sen jälkeen uunipataan. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja pilko porkkanat isohkoiksi palasiksi. Paista porkkanoita ja sipuleita pannulla voin kanssa muutama minuutti ja lisää ne sen jälkeen pataan lihojen kanssa. Valmista sitten liemi. Laita vesi kattilaan ja liuota lihaliemikuutio sinne. Kun se on liuennut, lisää joukkoon punaviini. Lisää sen jälkeen timjami, laakerinlehdet, maustepippurit ja siivutettu valkosipulinkynsi. Anna seoksen kiehua hiljalleen 10 minuttia. Siivilöi liemi lihapataan ja sekoita. Lisää vielä lopuksi reilu loraus vasikanfondia ja sekoita. Paista lihapataa uunissa 175 asteessa 3 tuntia. 

Mä tarjoilin tän keitettyjen perunoiden kanssa. 


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita