KIKHERNEPYÖRYKÄT HALLOUMI-JUUSTOLLA
Tässä mä julkaisen teille ensimmäisen kasvisruuan ikinä mun blogissa, mutta takaan ettei se jää viimeiseksi. Mä itse olen kaikkiruokainen ja tykkään myös kasvisruuasta, mutta mun kanssa meidän yhteisessä kodissa asuu vakiintunut lihansyöjä. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja tehdä meille tänään päivälliseksi kikhernepullia ja se kannatti. Tarjoilin kasvispullat salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa. Ja mikä parasta, tää ruoka sai kehuja myös tältä vakiintuneelta lihansyöjältä!
Tähän reseptiin tarvitset:
1 prk säilöttyjä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
1/2 dl korppujauhoja
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
1 pkt(200g) halloumijuustoa
öljyä paistamiseen
Kermaviilikastike:
1 prk(200g) ranskankermaa
1 prk(200g) kermaviiliä
2 tl dijon hunajasinappia
1 tl kuivattua korianterijauhetta
1 tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl mustapippuria
puoli ruukkua tuoretta ruohosipulia
Ohje:
Valmista ensin kermaviilikastike, jotta se saa maustua hetkenaikaa jääkaapissa. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.
Valmista sitten kasvispullat. Valuta kikherneet lävikössä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Aja kiknerneet ja valkosipulinkynnet ja kananmunat sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon korppujauhot, hienonnettu persilja, paprikajauhe ja mustapippuri. Sekoita seos tasaiseksi lusikalla. Raasta halloumi-juusto ja sekoita seoksen joukkoon. Pyörittele taikinasta pieniä pullia ja paista ne paistinpannulla öljyssä. Älä paista täydellä teholla, jottei pullat pala, vaan ne saavat kauniin kullanruskean pinnan.