LÄMPIMÄT VOILEIVÄT
Lämpimät voileivät on helppo ja nopea iltapala, jota voi muokata moneen suuhun sopivaksi. Tästä reseptistä löydät kaksi eri täytevaihtoehtoa. Tähän reseptiin saa melkein kaikki aineet valmina, joten tää on oikeesti nopea ja helppo vaihtoehto kiireiseen iltaan.
Tähän reseptiin tarvitset:
Ruisleipää ja paahtoleipää
tomaatti pyrettä
Kanatäyte:
1 pkt atrian vuolu kanaviipaleet (fajitas)
1/2 prk valmis salsaa (valitse itse tulisuus taso. Mä käytin tässä mediumia).
1 omena
4 kpl isoja herkkusieniä
1 sipuli
1 tl valkopippuria
1 pss mozzarella juustoa
voita paistamiseen
Jauhelihatäyte:
400g jauhelihaa
1 pss tacomaustetta
1/2 prk salsaa (valitse itse tulisuus taso. Mä käytin tässä mediumia).
4 kpl isoja herkkusieniä
1 sipuli
1 tl valkopippuria
1 pss mozzarela täytettä
voita paistamiseen
Lisäksi:
Tuore basilican lehtiä
Aioli majoneesia
Ohje:
Kanatäyte:
Kuori ja hienonna omena pieneksi. Sekoita se salsan joukkoon. Sekoita salsa kanan kanssa hyvin yhteen. Hienonna sipuli ja pilko herkkusienet pieniksi paloiksi. Paista sipulit ja herkkusienet pannulla voissa ja mausta valkopippurilla.
Kokoa leivät. Levitä leipien päälle tomaattipyrettä. Ripottele pohjalle pieni kerros mozzarellaraastetta. Jaa sieni-sipuliseos leipien päälle seuraavaksi. Lisää kanasalsa. Lopuksi ripottele loput juustoraasteesta leipien päälle.
Jauhelihatäyte:
Hienonna sipuli ja pilko herkkusienet pieneksi. Paista ne pannulla voin kanssa ja mausta valkopippurilla. Siirrä sivuun. Paista seuraavaksi jauheliha ja mausta se tacomausteella. Lisää salsa jauhelihan joukkoon ja sekoita hyvin.
Kokoa leivät. Levitä tomaattipyre leipien päälle. Ripottele seuraavaksi hieman juustoraastetta pohjalle. Jaa sieni-sipuliseos leipien päälle. Lisää jauheliha. Lisää loput juustoraasteesta leipien päälle.
Paista leivät uunissa 200 asteessa kunnes juustoraaste on sulanut tasaisesti. (noin 10 minuuttia). Koristele lopuksi tuoreessa basilicalla ja aioli majoneesi nokareella.