LASKIAISPULLAT MARJON TAPAAN
Millaisista laskiaispullista sä tykkäät? Haluatko, että täytteet on perinteiset vai haluatko kenties kokeilla jotain uutta? Jos kaipaat vaihtelua, niin kannattaa kokeilla mun versioita täytteistä. Tässä reseptissä on suklaa suulle oma ohjeensa ja raikkautta kaipaavalle oma ohjeensa. Mulle itselleni toimii kumpi tahansa. Tein pullataikinan ihan perusohjeella, josta tulee noin 25 pullaa. Löydät myös pullataikina ohjeen mun blogista. Jokaista täytettä käytin aina 1/3 pullista, sillä täytin pullia kolmella eri tapaa. Jaan teille tosiaan noi kaksi täytevaihtoehtoa tässä alla ja lisäksi tein osan pullista perinteisempää täytettä käyttäen, eli hillolla ja kermavaahdolla.
Omena-vanilja täytteen ohje:
1 omena
1 rkl siirappia
voita paistamiseen
omenasosetta (saa myös kaupasta valmiina jos ei halua itse tehdä. Mä käytin itsetehtyä sosetta, jota mulla on pakastettuna)
Vanilja:
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi:
Tomusokeria
4 dl vispikermaa
sokeria
Ohje:
Ota omenasose pakkasesta sulamaan kippoon tai käytä kaupan valmis omenasosetta. Valmista vaniljatäyte. Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa kertaalleen ja ota se sen jälkeen pois liedeltä, tuolloin koostumuskin on paksumpaa. Seos palaa helposti pohjaan, joten muista sekoittaa kokoajan. Siirrä seos kattilasta kulhoon ja sivuun jäähtymään. Pese ja pilko omena pieniksi kuutioiksi. Paista omenakuutioita voin kanssa pannulla. Lisää joukkoon myös siirappi. Vatkaa vispikerma kulhossa. Kokoa seuraavaksi laskiaispulla. Leikkaa pullasta hattu pois. Painele pullan ala puolikkaaseen kuoppa täytettä varten. Täytä kuoppa omenasoseella. Laita omenasoseen päälle vaniljakastiketta ja sen päälle sitten omenakuutioita. Pursota siihen päälle vielä kermavaahto. Laita hattu kermavaahdon päälle ja viimeistele pulla ripottelemalla sen päälle hieman tomusokeria.
Nutella suklaa täytteen ohje:
1 prk nutellaa
1 prk valion suklaakermavaahtoa
Ohje:
Leikkaa pullasta hattu pois. Painele pullan alapuolikkaaseen kuoppa ja täytä kuoppa nutellalla. Pursota päälle vatkattua suklaakermaa ja laita hattu kerman päälle. Ripottele valmiin pullan päälle tomusokeria. Viimeistele pulla pursottamalla kannen päälle vielä nutellaa ohuena nauhana. Tämä onnistuu parhaiten siten, että leikkaat pienen minigrip pussin ala kulmaan pienen reijän ja käytät sitä nutellan pursottamiseen.
Vinkki!
Jos haluat, että kerman rakenne on hiukan jämäkämpää, jotta se pysyy kauniisti pullan sisällä pidempään, voit sekoittaa kerman sekaan vatkauksen loppupuolella Dr.Oetker cream fix jauhetta. Se tekee kermasta koostumukseltaan hiukan jämäkämpää, muttei muuta makua ja kerma on edelleen pehmeä syödä. Suhde on 3-4dl kermaa, johon tulee 1 pss cream fixiä.