LOHI TERIYAKI KASTIKKEELLA
Tää resepti on ihan super helppo ja nopea kiireisiin päiviin. Vuorotyössä on hetkiä, kun kotona ei kerkeä käyttämään ruuanlaittoon aikaa, joten mä halusin kokeilla kaupan valmis teriyaki-kastiketta ja se toimi mielestäni hyvin. Toki lisäsin hiukan mauteita mukaan. Lohen tarjoilin salaatin kanssa.
Tähän reseptiin tarvitset:
600g lohta
1 prk santa maria teriyaki-kastiketta
1 rkl santa maria teriyaki-mausteseosta
1,5 dl vettä
puoli ruukkua tuoretta ruohosipulia
2 punaista chiliä
päälle seesaminsiemeniä
voita paistamiseen
Ohje:
Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita palat kulhoon ja kaada puolet teriyaki-kastikkeesta päälle. Anna marinoitua sen aikaa, kun teet salaatin. Paista lohipaloja paistinpannulla voissa nahka alaspäin muutama minuutti. Kaada loppu teriyaki-kastike pannulle ja perään vesi. Sekoita. Laita kansi pannun päälle ja pienennä lämpöä niin, että seos juuri ja juuri kuplii. Anna hautua kannen alle, kunnes lohi on kypsää (Noin 10 minuuttia). Ripottele valmiin lohen päälle teriyaki-mausteseos, hienonnettu ruohosipuli, ohueksi pilkotut chilirenkaat ja seesaminsiemenet. Tarjoile salaatin kanssa.