LOHITRIFFLE
Yks mun suurimmista herkuista on graavilohi. Itse graavattu lohi saaristolaisleivän päällä punasipulin kanssa, ai että. Tää resepti on tosi herkullinen vaihtoehto, mun leiville. Se on helppo tehdä vaikka illanistujaisiin tai juhlapöytään. Mä tein niin ja se oli loppu alta aikayksikön. Teen varmasti uudestaankin.
Tähän reseptiin tarvitset:
400g graavilohta( graavaa itse edellisenä päivänä tai osta valmiina tiskiltä)
200g saaristolaisleipää
1 punasipuli
4 dl ranskankermaa
puolikkaan sitruunan mehu
yhden sitruunan kuori
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
puoli ruukkua tilliä
Ohje:
Pilko kala palasiksi. Kuutioi saaristolaisleipä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa ranskankerma, sitruunanmehu, sitruunankuori, suola ja pippuri. Kokoa annos lasikulhoon kerroksittain. Ensin leipäkuutioita, sitten kalaa, ranskankerma seosta, punasipulia ja tilliä. Toista niin monta kertaa kuin aineksia riittää.