MAKEAN CHILINEN TOMAATTIKEITTO

29.04.2021

Tomaattikeitto on mukavan kevyt, mutta silti maistuva lounas. Se on myös helppo valmistaa. Tästä reseptistä tuli neljä eväsrasiallista. Mielestäni on mukava tehdä useamman päivän lounaat valmiiksi, koska se helpottaa arkea ja sosekeitto on siihen hyvä vaihtoehto, sillä sitä on helppo tehdä isompikin määrä ja tarvittaessa voit vaikka pakastaa ne. Porkkana tuo keittoon mukavasti pientä makeutta ja chili taas pientä luonnetta. Keitto on lisäksi terveellinen valinta ruokailuun. 

Tähän reseptiin tarvitset:

1 l vettä

2 kanafondia

7 tomaattia

2 sipulia

1 porkkana

3 valkosipulinkynttä

1 pieni punainen chili

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 oksaa tuoretta basilicaa

2 rkl punaviinietikkaa


Ohje:

Aloita kalttaamalla tomaatit eli tee tomaattiin ristiviilto veitsellä sen kannattomalle puolelle. Kiehauta tomaatteja vedessä noin puoli minuuttia. Tomaatit on valmiit, kun kuori alkaa irrota. Nosta tomaatit jäähtymään ja irroita kuori niiden jäähdyttyä. Aloita keiton valmistus. Lohko sipuli, porkkana, chili ja valkosipuli. Paahda niitä uunissa noin 40 minuuttia tai freesaa kuumalla pannulla hetki, tuolloin niiden maut tulee paremmin esiin. Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne kanafondit. Lisää paahdetut/freesatut ainekset liemen sekaan. Lisää sinne myös tomaatit ja mausteet ja anna sen kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Maista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. 

Nauti!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita