MANGO-PARSASALAATTI TOFULLA
Tää resepti mulla syntyi ihan vahingossa, kun me järjestettiin mun ystävän kanssa yllätyshaaste tiktokissa. Mun ystävän tehtävänä oli ostaa kaupasta erilaisia raaka'aineita, budjettina 20 euroa. Mun tehtävä puolestaan oli loihtia niistä meille yksi tai useampi ruokalaji. Mä en ennalta tiennyt mitä hän tulee ostamaan, vaan sain tietää kauppakassin sisällön vasta siinä vaiheessa, kun hän tuli mun luokse ja aloin kokkaamaan kyseisistä aineksista ruokaa. Tuolloin päädyin tekemään yhdeksi ruokalajiksi tän salaatin. Tää salaatti oli todella hyvää sellaisenaan, mutta mielestäni se sopisi hyvin myös grilliruuan lisukkeeksi.
Tähän reseptiin tarvitset:
1 nippu tankoparsaa.
1 kypsä mango
kourallinen tuoretta persiljaa
1 pkt(250g) tofua
1 dl soijaa
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta persiljaa
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
fetaa
tuoretta persiljaa
Ohje:
Ota tofu pois paketista ja purista siitä kevyesti ylimääräinen neste pois. Leikkaa tofu kuutioiksi ja laita kuumalle pannulle ilman muita aineita, jotta viimeinenkin neste haihtuu pois. Lisää sekaan sitten öljy, hienonnettu valkosipuli, curry, paprikajauhe ja persilja. Sekoita hetken aikaa ja lisää lopuksi soija. Sekoita taas ja sen jälkeen siirrä tofut sivuun odottamaan. Poista tankoparsoista ''puun makuinen osa'' eli niiden alaosasta muutaman sentin pituinen pala. Se lähtee helposti napsauttamalla. Paista parsoja paistinpannulla noin 7 minuuttia, kunnes ne on kypsiä ja saaneet kauniin kullanruskean paistopinnan. Paloittele mango ja aloita kokoamaan annosta. Laita mangosuikaleet, parsat ja tofut lautaselle ja ripottele päälle feta murua ja hienonnettua persiljaa.
Nauti!