MAROKKOLAINEN JAUHELIHAPATA
K-ruoka-lehteä selatessani mun eteeni ilmestyi tämä resepti. Resepti kiinnitti heti mun huomion ihanien raikkaiden väriensä vuoksi ja päätin kokeilla sitä pienellä omalla twistillä. Tarjoilin ruuan reseptin mukaan, sitruunaisella kastikkeella.
Tähän reseptiin tarvitset:
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa raastettuna
4 dl täysjyväcouscousia
5 dl vettä
tuoretta persiljaa
tuoretta minttua
puolikkaan granaattiomenan siemenet
Mausteseos:
3 tl jauhettua korianteria
3 tl juustokuminaa
1 1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1 tl sriracha-kastiketta
Sitruunakastike:
200g ranskankermaa
1 1/2 tl sitruunankuorta raastettuna
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
Ohje:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkana. Lisää kastikkeen ainekset öljyn kanssa pannulle ja kuullota hetki. Lisää sipulit ja porkkanat pannulle ja kuullota hetki. lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla. Lisää couscous ja vesi pannulle ja kääntele seosta noin 5 minuuttia, kunnes couscous on kypsää. Revi persilja ja minttu joukkoon. Koristele pinta granaattiomenan siemenillä ja yrteillä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile ruuan kanssa.