MAROKKOLAINEN JAUHELIHAPATA

17.03.2021

K-ruoka-lehteä selatessani mun eteeni ilmestyi tämä resepti. Resepti kiinnitti heti mun huomion ihanien raikkaiden väriensä vuoksi ja päätin kokeilla sitä pienellä omalla twistillä. Tarjoilin ruuan reseptin mukaan, sitruunaisella kastikkeella. 


Tähän reseptiin tarvitset:

400g naudan jauhelihaa

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa raastettuna

4 dl täysjyväcouscousia

5 dl vettä

tuoretta persiljaa

tuoretta minttua

puolikkaan granaattiomenan siemenet

Mausteseos:

3 tl jauhettua korianteria

3 tl juustokuminaa

1 1/2 tl mustapippuria

1 tl kurkumaa

1 tl kanelia

1 tl sriracha-kastiketta

Sitruunakastike:

200g ranskankermaa

1 1/2 tl sitruunankuorta raastettuna

1 1/2 rkl sitruunamehua

1 1/2 tl juoksevaa hunajaa

suolaa

mustapippuria


Ohje:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkana. Lisää kastikkeen ainekset öljyn kanssa pannulle ja kuullota hetki. Lisää sipulit ja porkkanat pannulle ja kuullota hetki. lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla. Lisää couscous ja vesi pannulle ja kääntele seosta noin 5 minuuttia, kunnes couscous on kypsää. Revi persilja ja minttu joukkoon. Koristele pinta granaattiomenan siemenillä ja yrteillä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile ruuan kanssa. 


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita