MAUKAS KINKKUPIIRAKKA
Tässä ois teille maukas kinkkupiirakan ohje, jonka mä tein osana äitienpäiväbrunssia. Tää piirakka sopii brunssipöydän lisäsäksi hyvin salaatin kanssa lounaaksi tai vaikka ilta- tai välipalaksi.
Tähän ohjeeseen tarvitset:
1 pyöreä piirakkataikina
1 prk(200g) ranskankermaa
1 prk(120g) smetanaa
1 keltasipuli
2 tl dijon hunajasinappia
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
ylikypsä saunapalvikinkku pala
1/2 pussia mozzarella juustoraastetta
Ohje:
Ota piirakkapohja ajoissa sulamaan. Hienonna sipuli ja freesaa sitä voin kanssa hetki. Leikkaa kinkku suikaleiksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset hyvin sekaisin, mutta jätä puolet juustoraasteesta piirakan päälle. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa. Kauli piirakkataikina ja painele se piirakkavuokaan. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti ja ripottele loput juustoraasteesta päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttua tai kunnes se on kypsä ja saanut kauniin kullanruskean värin.
Nauti salaatin kanssa.