MUSTIKKAPIIRAKKA PULLATAIKINALLA

13.09.2020

Mustikoita tuli tänä kesänä kerättyä niin paljon, että oli ''pakko'' leipoa mustikkapiirakkaa. Vai olikohan se sittenkin vain hyvä tekosyy leipoa sitä? Mä teen mustikkapiirakkaa välillä myös torttupohjaan, mutta mun suosikki on tää pullataikinapohja versio. Halutessaan lisukkeeksi voi vatkata myös kermavaahtoa.

Tähän reseptiin tarvitset:

Pullataikinapohja:

5 dl kädenlämpöistä maitoa
2 dl sokeria
1 putkilo kardemummaa
1 tl suolaa
50 g tuorehiivaa
10-14 dl vehnäjauhoja (Lisää varoen taikinan koostumuksesta riippuen)
175 g voita
1 muna

Täyte:

700g mustikoita
Noin 1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Lisäksi:

Raesokeria reunoille koristeeksi

Ohje:

Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri suola ja kardemumma. Lisää muna. Lisää jauhot kokoajan taikinaa vaivaten. Varo lisäämästä liikaa jauhoja. Taikina saa jäädä löysähköksi, mutta sen tulee olla kuitenkin selkeästi kiinteää. Lisää lopuksi voi sula. Voit vielä tässä vaiheessa lisätä hiukan jauhoja, jos taikina jäi liian löysäksi. Kohota taikinaa liinan alla noin 45 min. Levitä taikina uunipellille ohueksi kaulittuna. Saa olla selkeästi ohut, koska taikinaa kohotetaan vielä. Vedä taikinasta reunoja esiin, jotta voit taittaa ne nätisti. Kohota taikinaa vielä 30min.
Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa ja levitä sitten pellille taikinan päälle.

HUOM!

Jos käytät pakastemustikoita, laita perunajauhon ja sokerin tilalle reilu 1 dl hillosokeria. Paista piirakka 200 asteessa 20 min.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita