MUTAKAKKU SUKLAAMOUSSELLA
Suklaa suiden unelma! Tällä kakulla saa varmasti suklaanhimon taltutettua. Kakku on tehty perinteisellä mutakakku ohjeella ja päälle tein suklaamoussesta kerroksen. Koristeeksi laitoin vadelmia, jotka samalla luovat ihanan makuyhdistelmän makean suklaan kanssa. Suosittelen tätä kakkua kaikille suklaan ystäville.
Tähän ohjeeseen tarvitset:
Mutakakku:
200 g leivontasuklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
1 rkl voita
2 munan keltuaisia
2 munan valkuaista
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Ohje:
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi yhdessä ja lisää se munasokeriseokseen. Lisää tämän jälkeen vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun kakku vuokaan (Noin 24cm). Paista uunissa n. 15-20 min, uunista riippuen. Muista, että mutakakun pitää jäädä sisältä löysähköksi. Se jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin, ennen kuin pursotat päälle suklaamoussen (noin 2 tuntia).
Valmista nyt suklaamousse.
Paloittele suklaa voin kanssa vesihaudekulhoon ja sulata. Ota sulanut suklaaseos liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja valkuais-sokerivaahto suklaan joukkoon varovasti käännellen. Laita suklaamousse jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Ota suklaamousse jääkaapista ja laita pursotin pussiin, valitse haluamasi tylla. Pursota suklaamousse kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele lopuksi vadelmilla.
Nauti!