NAKKI-PEKONIPIIRAKKA
Nakki-pekonipiirakka, tää synty itseasiassa vahongossa kerran, kun mulla oli menossa pekonit ja nakit muutaman päivän sisällä vanhaksi ja en halunnu heittää niitä hukkaan, joten päätin laittaa ne suolaseen piirakkaan. Mä käytin nyt kaupan pakasteesta löytyvää valmista piirakkataikinaa, mutta voit tehdä piirakka taikinan myös helposti itse. Tää on todella nopee toteuttaa ja toimii lounaana salaatin kanssa tai vaikka iltapalana.
Tähän reseptiin tarvitset:
1 pkt pyöreä piirakkataikina(pakaste)
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 pkt nakkeja
1 pkt pekonia
1 sipuli
mustapippuria
suolaa
2 dl mozzarella juustoraastetta
Päälle:
dijon hunajasinappia
kevätsipulia
Ohje:
Kauli piirakkataikina sopivan kokoiseksi ja asettele piirakkavuokaan. Hienonna ja freesaa sipuli voin kanssa pannulla. Paista kokonaiset pekonit pannulla ja leikkaa ne sopiviksi palasiksi vasta niiden jäähdyttyä. Paloittele nakit. Sekoita kananmunat, kerma, juustoraaste ja mausteet kulhossa. Kaada seos piirakkataikinan päälle. Levitä pekonit, nakit ja sipuli piirakan päälle tasaisesti. Ripottele juustoraastetta vielä hieman piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, riippuen uunista. Ripottele uunituoreen piirakan päälle hienonnettua kevätsipulia ja laita sinappi nokareita.
Tarjoile vihersalaatin kanssa.