PAISTETTUA LOHTA JA UUNIVIHANNEKSIA
Meillä syödään usein kalaa, joten on mukava kokeilla erilaisia maustesekoituksia, jotta maku ei olisi aina sama. Toki syömme myös eri kalalajeja. Perinteisesti maustan lohen aina sitruunalla, sitruunapippurilla ja suolalla. Sekin toimii hyvin, mutta kannatti kokeilla myös jotain uutta. Pottumuusihan tietenkin sopii kalan kanssa hyvin, mutta kevyempi ja vähintään yhtä hyvä vaihtoehto lisukkeeksi on uunivihannekset. Lisäksi, ne tuo mukavasti väriä ruokapöytään pimenevinä syysiltoina. Mä tarjosin tän ruuan kanssa myös hollandaisekastiketta, joka täydensi annoksen hyvin.
Tähän reseptiin tarvitset:
Paistettu lohi:
500g kirjolohta
2 tl sitruuna-suolaa (saa valmiina kaupasta)
1 rkl sitruunapippuria
1 sitruuna
1 rkl soijaa
puoli ruukkua ruohosipulia silputtuna
seesaminsiemeniä päälle ripoteltuna
Uunivihannekset:
1 bataatti
1 lanttu
4 porkkanaa
1 punasipuli
2 tl suolaa
runsas loraus siirappia
Ohje:
Valmista ensin uunivihannekset. Kuori ja pilko bataatti ja porkkanat samankokoisiksi paloiksi. Kuori lanttu ja pilko se hiukan pienemmiksi paloiksi, kuin bataatti ja porkkanat. kuori ja lohko sipuli. Laita kaikki sekaisin uunin kestävään vuokaa. Lisää suola ja siirappi. Siirappia saa laittaa reilusti, sekoita hyvin. Paista uunivihannekset 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä. Käsittele kala sillä aikaa, kun vihannekset on uunissa. Poista ruodot. Leikkaa kala paloiksi ja paista pannulla kypsäksi. Sivele soija sudilla kalapalojen päälle tasaisesti. Ripottele sitruuna-suola ja sitruunapippuri kalapalojen päälle. Puolita sitruuna. Purista puolikkaasta sitruunasta mehua kalapaloihin. Leikkaa toinen puolikas sitruunasta lohkoiksi. Hienonna ruohosipuli ja ripottele se tasaisesti kalapalojen päälle. Ripottele myös seesaminsiemenet. Viimeistele annos sitruunalohkoilla.
Nauti!