PANNUPIZZA
Pannupizza on ihana vaihtoehto normaalille pizzalle. Tai mikä nyt oikeastaan onkaan normaali pizza, ei mikään. Pizzaa voi tehdä monella eri tavalla ja pohjia on paljon erilaisia. Tällä pannupizza ohjeella saat kuitenkin mehevän ja pehmeän pohjan. Pizzassa maistuu myös maukas tomaattikastike, joka on helppo tehdä. Täytteet voit valita oman maun mukaan mikä eniten makunystyröitä miellyttää, tähän jaan meidän täytteet. Pizzapohjan ohjeesta riittää vain yhteen pizzaan. Tomaattikastikkeesta puolestaan riittää kumpaankin pizzaan.
Tähän reseptiin tarvitset:
Pohja:
2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
loraus ruokaöljyä
Tomaattikastike:
1/2 prk paseerattua tomaattia (chilin maku)
1/2 prk tomaattipyrettä
2 kpl solo valkosipulia
1/2 pnt tuoretta oreganoa
1/2 pnt tuoretta basilicaa
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
Mozzarella pizza:
1 pkt mozzarella pala
1 tomaatti
puolikas sipuli
kalamata oliiveja
mozzarellajuustoraastetta
Tuoreita basilican lehtiä
Kinkku pizza:
200g ylikypsää saunapalvikinkkua
1/2 pkt pekonia
1 prk ananaspaloja
mozzarella juustoraastetta
Ohje:
Aloita valmistamalla pohja. Lämmitä vesi noin 40 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi). Sekoita kulhossa kuivahiiva, sokeri, suola ja puolet vehnäjauhoista. Lisää kuivat aineet lämpimän veden sekaan ja sekoita. Lisää loput vehnäjauhoista vähitellen käsin vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä vedottomassa tilassa(noin 30 min).
Valmistele sillävälin tomaattikastike. Hienonna basilica ja oregano mahdollisimman pieneksi. Sekoita kaikki tomaatti kastikkeen ainekset sekaisin. Valkosipulin voit raastaa joukkoon.
Voitele pyöreät vuoat tilkalla öljyä ja painele kohonnut taikina pohjalle ja reunoille. Levitä päälle runsaasti tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Laita sitten muut täytteet ja vielä viimeiseksi päälle juustoraastetta. Tuoreyrtit päälle vasta uunin jälkeen. Paista uunissa 250 asteessa noin 20 minuuttia, uunista riippuen.