POPPARIT JA KINUSKIPOPPARIT
Ootko sä tehnyt poppareita koskaan itse? Nehän on maailman helpointa tehdä ja meillä niitä tehtiinki lapsena aina kotona. Mä tykkään itse eniten poppareista pelkällä suolalla maustettuna, mut toinen hyvä vaihtoehto on kinuskikuorrutteiset popparit. Popcorn maissijyviä saa ostettua ihan normaali ruokakaupoista ja pussin takana on ohje niiden valmistukseen, mutta mä jaan sen vielä tähän teille. Lisäks alta löytyy myös helpon kinuskikastikkeen ohje, mikäli haluat kokeilla sitä popcornien päälle. Suosittelen kokeilemaan, mikäli tykkäät makean ja suolaisen sekotuksesta.
Tähän reseptiin tarvitset:
1 1/2 dl maissinjyviä
0,5 dl rypsiöljyä
suolaa maustamiseen
Ohje:
Laita maissinjyvät ja öljy kolmen litran kattilaan ja ravista ne sekaisin kantta apuna käyttäen. Kuumenna täydellä teholla. Kun popcornien poksahtelu alkaa hidastumaan huomattavasti, ota kattila pois liedeltä, jottei ne pala. Laita popcornit tarjoiluastiaan ja mausta suolalla.
Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
Ohje:
Laita kerma ja sokeri kattilaan ja sekoita. Kuumenna seosta liedellä(keskilämmöllä) kokoajan sekoittaen. Kinuski on valmista kun se on karamellisoitunut ja on sopivan paksuista. Se vie noin 5-10 minuuttia. Varo polttamasta kinuskia pohjaan, se palaa helposti, joten on tärkeää sekoittaa kokoajan. Anna kinuskin jäähtyä hiukan, mutta levitä se kuitenkin lämpimänä popcornien päälle, sillä kinuski paksunee jäähtyessä jolloin se on vaikeampi levittää.