PORONKÄRISTYS

13.10.2020

Poronkäristys on mulle suuri herkku jo lapsuudesta. Mä vietin lapsuudessa tosi paljon aikaa lapissa ja siellä syötiin aidon oikeen ''lappi mummon'' poronkäristystä useasti. Mä opin jo sillon, että poronkäristys syödään perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa ja niin mä teen edelleenkin. Puolukat voi syödä joko sellaisenaan survottuna tai lisätä sekaan hiukan sokeria makeutukseksi. 

Tähän ohjeeseen tarvitset:

500g poronkäristys lihaa

50g voita

1/2l vettä

2tl merisuolaa

1 sipuli


Ohje:

Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Vuole poronliha siivuiksi. (voit myös ostaa valmiiksi siivutettua poronkärityslihaa). Ruskista käristyslihat pienissä erissä erittäin kuumalla pannulla voin kanssa.Siirrä lihat pataan. Huuhdo jokaisen lihaerän jälkeen maut talteen lisäämällä pannuun vettä ja raaputtamalla se lastalla puhtaaksi. Kippaa liemi pataan lihojen kanssa. Ruskista kaikki lihat samalla tavalla. Mausta käristys suolalla.Pilko sipuli lohkoiksi ja lisää pataan. Sulje pata kannella ja laita uuniin kolmeksi tunniksi. 

Sulata voi kattilassa. Ruskista voita noin 10 minuuttia kokoajan sekoittaen. Kaada ruskistettu voi poronkäristyksen joukkoon. Tarjoa käristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa. 



Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita