LIHAN YSTÄVÄN PYTTIPANNU
Tää resepti sopii hyvin lihan ystäville. Pyttipannu on perinteisesti halpaa tähderuokaa, mutta muokkaamalla sitä, saa helposti arkisesta ruuasta myös juhlavamman. Mun pyttipannussa ei lihaa säästellä. Tämän reseptin aineksista tulee kaksi paistinpannullista, joten ruokaa riittää isommallekkin porukalle. Mä suosin itse pyttipannua myös mökki viikonloppujen ruokana, koska varsinkin silloin tähteet edellispäivän ruuista tulee hyvin käytettyä. Ylijäänet grillimakkarat tai edellispäivän ateriasta jääneet keitetyt perunat voi hyvin käyttää seuraavan päivän pyttipannussa. Sen lisäksi tää on tosi helppo ruoka tehdä isommallekkin porukalle.
Tähän reseptiin tarvitset:
1 pkt snellman kunnon lenkki
1 pkt lihapullia
1 pkt pekonia
1 pkt ylikypsä saunapalvikinkku
1 iso sipuli
6 isoa perunaa
tuoretta persiljaa
tuoretta ruohosipulia
voita paistamiseen
halutessasi lisukkeeksi paistettua kananmunaa
Ohje:
Keitä perunat 1-2 tuntia ennen ruuan valmistusta, niin että ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Jäähdytä ne. Halutessasi voit käyttää myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita. Pilko kaikki lihat paloiksi. Pilko myös perunat. Kuori ja lohko sipuli. Paista kaikki ainekset erikseen pannulla voin kanssa. Yhdistä lopuksi ainekset pannulla. Lisää hienonnettua ruohosipulia ja persiljaa pyttipannun joukkoon. Paista päälle vielä halutessasi kananmunat.
Tarjoile aiolin kanssa.