RAPEAT RANSKALAISET
Tässä sulle oikeasti rapeiden ranskalaisten ohje. Mä rakastan perunaa, oikeestaan kaikessa muodossa ja voisin syödä ranskalaisiakin ihan liian usein. Mun mielestä ranskalaisten pitää olla rapeita, mitä rapeampia sen parempi. Oon testaillut erilaisia ohjeita, mutta tuntuu, että mistään niistä ei oo kuitenkaan tullut tarpeeksi rapeita. Nyt vihdoin, tässä on ohje, jolla ranskalaisista saa tarpeeksi rapeita. Rapeus perustuu useampaan friteerauskertaan. Mä friteeraan ranskalaiset aina kahteen tai joskus jopa kolmeen kertaan, jos aika vaan riittää. Ensimmäisen friteerauskerran voit tehdä jo hyvissä ajoin muun ruuanlaiton yhteydessä ja viimeinen friteeraus tehdään vasta juuri ennen tarjoilua. Henkilökohtaisesti mun mielestä kahdella friteeraus kerrallakin raskalaisista saa tosi rapeita, joten jos et jaksa kolmatta kertaa perunoita fritata, niin pärjäät hyvin kahdellakin. Tässä ohjeessa, mä frittasin perunat kahteen kertaan. Tarjoilin ranskalaiset chilimajoneesin kanssa.
Tähän reseptiin tarvitset:
8 kiinteää perunaa
1/2 l öljyä
suolaa
Ohje:
Pese perunat ja leikkaa niistä haluamasi kokoisia ranskalaisia, muista kuitenkin, että niiden pitää olla aikalailla samankokoisia. Mä en itse kuori perunoita ollenkaan, koska tykkään, että ne on kauniin rustiikkisen näköisiä kuorineen. Huuhtele perunapalat kylmän veden alla ja keitä niitä tämän jälkeen, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä(noin 5 minuuttia, riippuen perunapalojen koosta). Laita perunat keittiöliinan päälle ja kuivaa ne. Kuumenna öljy kattilassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa silloin, kun se alkaa hieman kuplia kun laitat sinne ranskalaisen. Kun öljy on kuumaa laita puolet ranskalaisista sinne sekaan reikä kauhan avulla. Frittaa ranskalaisia, kunnes ne on ottanut hieman väriä, muttei kuitenkaan paljoa. Levitä ranskalaiset reikäkauhalla tämän jälkeen keittiöliinan tai talouspaperin päälle kuivumaan, niin etteivät ne ole päällekkäin. Toista sama toisen ranskalais puoliskon kanssa. Jos frittaat ranskalaiset kolmeen kertaan, niin toista tämä sama heti edellisen kerran jälkeen kummallekkin ranskalaispuoliskolle. Muista kuitenkin, että viimeinen friteerauskerta tulee tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. Kun levität ranskalaiset viimeisen friteerauskerran jälkeen keittiöliinalle kuivumaan, on niihin aika laittaa suolaa omanmaun mukaan. Kun ranskalaiset ovat kuivuneet, voit siirtää ne tarjoiluastiaan.
Mä tosiaan tarjoilin ranskalaiset chilimajoneesin kanssa, jonka tein siis valmiista majoneesipohjasta. Eli todella helppo, mutta silti niin maukas. Jaan senkin ohjeen teille tähän alle.
Chilimajoneesi
2 dl maustamatonta majoneesia
0,5 dl santa marian sweetchili kastiketta
1-2 tl korealaista chilitahnaa(Gochujang) voit korvata tämän esim. sirachatahnalla
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Ohje:
Kuori ja hienonna valkosipuli mahdollisimman pieneksi. Hienonna kevätsipuli varsineen. Sekoita sen jälkeen kaikki majoneesin ainekset yhteen. Ripottele päälle vielä koristeeksi kevätsipulia.