RUISLEIPÄPIZZA
Ruisleipäpizza on herkullinen välipala päivään tai näyttävä osa esimerkiksi brunssia. Se on myös helppo muokata omaan makuun sopivaksi, soveltamalla täytteissä. Näin aurinkoisena keväisenä sunnuntaipäivänä tämä herkku maistui erinomaiselta mökkireissulla grillattuna. Kokeile sinäkin ja kerro, mitä täytteitä sä käytit.
Tähän reseptiin tarvitset:
1/2 ruisreikäleipä
1/2 prk katkarapu sulatejuustoa
ilmakuivattua kinkkua
fetaa murennettuna
tuoretta basilicaa
balsamicokastiketta
vadelmia
kevätsipulia hienonnettuna
Ohje:
Puolita leipä niin, että sinulla on erikseen ala ja pääliosa. Tarvitset niistä vain toisen jos teet yhden pizzan, tämän ohjeen mukaan. Voitele leipä tuorejuustolla ja murustele sen jälkeen päälle fetajuusto. Lämmitä leipää sen jälkeen grillissä tai uunissa niin, että leipä lämpenee ja juusto alkaa hiukan sulaa. (noin 5-10 minuuttia, riippuen miten lämmität leivän). Asettele tämän jälkeen lämpivän leivän päälle kaikki muut ainekset, viimeiseksi balsamicokastike. Nauti leipä heti lämpöisenä.