SALTED CARAMEL BROWNIES
Nyt on herkku mun makuun. Mä suorastaan rakastan kinuskin makua, mutta vielä enemmän mä rakastan suolakinuskin makua! Brownie on siitä hyvä herkku, että sitä voi muokata helposti monella eri tavalla. Mehevä ja kostea brownie pohja käy niin monen kanssa. Oon kokeillut myös vadelma-juustokakkubrownieta, jonka reseptin löydät mun blogista. Nyt kuitenkin halusin kokeilla lemppari makuyhdistelmiäni ja kyllä kannatti. Tää ohje on tosi helppo, joten ei tartte olla mikään leipuri, jotta tässä onnistuu. Pari pientä seikkaa on kuitenkin hyvä muistaa, niin niillä pärjää hyvin. Brownie pohja, saa tosiaan jäädä melko meheväksi ja kosteaksi sisältä. Mun uunissa se vie noin 20 minuuttia, mutta toki se on aina uunista kiinni. Voit kuitenkin helposti testata taikinan valmiutta. Kun raotat uunia, kopauta muutaman kerran vuuan reunaan. Jos se aiheuttaa taikinassa aaltoja, on taikina vielä liian raaka. Jos kopautus sen sijaan aiheuttaa vain pienen liikkeen taikinassa, se on todennäköisesti hyvä. Voit vielä tämän jälkeen kokeilla taikinaa, upottamalla hammastikun taikinan paksuimpaan kohtaan. Tikku saa jäädä kosteaksi, mutta siihen ei kuitenkaan saa tarkkua taikinasta paloja. Hyvä myös muistaa, että taikina jähmettyy jäähtyessään. Se kannattaa leikata palasiksi vasta aikaisintaan 2 h kuluttua valmistumisesta, jotta saat aikaan kauniit ja kiinteät viipaleet. Voit tehdä brownien joko suorakulmaiseen reunavuokaan tai ihan vain pellillle, jos tuollaista vuokaa ei löydy.
Tähän reseptiin tarvitset:
Brownies:
200g voita
5kpl kananmunia
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
250g taloussuklaata
1,5dl jauhoja
1dl kaakaojauhetta
Kinuski:
2dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa
Lisäksi:
karkeaa merosuolaa myllystä
Ohje:
Valmista ensin brownie. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja siirrä sivuun. Lisää pehmeän voin sekaan sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää seuraavaksi kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita kaakao ja vehnäjauho yhteen kulhossa. Lisää jauhoseos muuhun taikinaan siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina reunavuokaan (20x30cm) tai pellille ja tasoita. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min.
Valmista kinuski sillä aikaa, kun brownie kypsyy uunissa.
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 20 minuuttia. Kinuski muuttuu paksummaksi hiljalleen kiehuessa. Anna brownien jäähtyä hetki ennen kuin levität kuuman kinuskin päälle. Sirottele lopuksi suolaa kinuskin päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään ainakin kahdeksi tunniksi ja leikkaa vasta tämän jälkeen paloiksi.
Nauti!