TÄYDELLINEN NAKKIKASTIKE

14.03.2021

Kuka tykkää nakkikastikkeesta? Mulle tää on ainakin ruoka, joka tuo muistoja lapsuudesta. Tosin mun lapsuudessa, poimin kastikkeen joukosta kaikki suolakurkun palat pois, koska en voinut sietää niitä muuten niin täydellisen kastikkeen seassa. Mutta nyt näin aikuisena, jopa mun lautasenreunalta löytyy suolakurkku viipaleita nakkikastikkeen kanssa, että terveisiä vaan äidille. Nyt mä oon kehittänyt nakkikastikkeen omaan suuhun sopivaksi ja tää on saanut kehuja meillä kotona. Mun mielestä nakkikastike syödään perunamuusin kanssa ja kylkeen teinkin nyt persilja perunamuusin.


Tähän reseptiin tarvitset:

1 pkt(400g) snellman kunnon nakkeja

1 sipuli

3 dl vettä

2 dl pirkka pippurikerma

1 rkl ketsuppia

2 rkl soijaa

2 rkl vasikanfondia

2 tl maille dijon hunaja sinappia

4 tippaa medium tabascoa


Ohje:

Freesaa hienonnettu sipuli ja siirrä sivuun odottamaan. Ruskista nakit ja lisää joukkoon vesi. Lisää ketsuppi, soija, vasikanfondi ja sipuli. Sekoita. Lisää sen jälkeen ruokakerma ja dijon sinappi. Anna hetken poreilla. Lisää lopuksi tabasco ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. 

Nauti!


Vinkki: Kastikkeen koostumus paksunee, kun annat sen poreillä liedellä pienellä lämmöllä, mutta jos kastike jää mielestäsi kuitenkin liian nestemäiseski, voit saostaa sitä lopuksi lisäämällä hiukan maizenaa. Lisää sitä kuitenki aluksi varoen pienissä erissä, jottei kastikkeesta tule liian jämäkkää. 





Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita