Suklainen maapähkinävoi-piirakka

19.02.2022

Tässä teille täydellinen pähkinäinen suklaa herkku. Tää piirakka on suussasulava ja sopii täydellisesti snickersin ystäville. Tee tää piirakka sun ystäville kahvipöytään, niin lupaan, että se häviää hetkessä. Tää piirakkaa koostuu kolmesta erilaisesta elementistä. Pohjana toimii suklainen maapähkinävoi taikina, jonka päälle tulee suolapähkinöillä tähditetty herkullinen suklaaganache. Päälimmäiseksi kerrokseksi piirakkaan tulee tajunnan ja makunystyrät räjäyttävä kuohkea maapähkinä mousse. 

Tähän reseptiin tarvitset:

Halkaisijaltaan 22cm piirakka- tai kakku vuoan. 

Piirakkapohja:

0,6 dl voita

1,25 dl fariinisokeria

1,25 dl maapähkiävoita

1 kananmuna

1 tl vaniljauutetta

2,5 dl vehnäjauhoja

0,6 dl kaakaojauhetta

1/4 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa


Suklaa ganache:

1,5-2 dl suolattuja maapähkinöitä. 

55 g suklaata (voit käyttää mitä vaan haluamaasi suklaata, leivontasuklaata tai vaikka fazerin sinistä suklaata)

55 g vispikermaa


Maapähkinä mousse:

1 pkt (200g) tuorejuustoa

2,5 dl maapähkinävoita

1,8 dl tomusokeria

1,5 tl vaniljauutetta

4 dl kermaa


Koristeeksi:

raastettua suklaata


Ohje:

Aloitetaan piirakkapohjasta. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri sileäksi massaksi. Lisää joukkoon maapähkinvoi ja sekoita. Lisää joukkoon kananmuna ja vaniljauute. Sitten on jauhojen vuoro. Siivilöi vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe sekaan, jotta taikinasta tulee tasaisempaa. Lisää tässä vaiheessa myös suola ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kelmun sisään ja painele kiekoksi, jonka jälkeen se laitetaan pakkaseen noin tunniksi. (se helpottaa taikinan kaulitsemista). Ripottele hiukan jauhoja työtasolle ja vaivaa taikinaa hetki, jonka jälkeen se on helpompi kaulita. Asettele taikina piirakkavuokaan ja painele tasaisesti. Laita piirakka pohja jääkaappiin odottamaan kunnes, uuni on lämmin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla, jotta tainina ei pääse kohoamaan ja halkeilemaan uunissa ja paista sitä 175 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä pohja. 

Valmistelemaan suklaaganache. Ripottele piirakkataikinan pohjalle suolapähkinät tasaisesti niin että pohja peittyy. Kiehauta kerma kattilassa, mutta varo polttamasta sitä. Pilko suklaat kulhoon ja kaada kuuma kerma suklaiden päälle. Sekoittele nuolijalla, niin suklaa sulaa itsestään sekaan. Valuta suklaaganache maapähkinäiden päälle tasaisesti, voit levittää seosta nuolijan avulla. Ganache ei peitä pähkinöitä kokonaan mutta se ei haittaa, koska päälle tulee maistuva maapähkinävoi mousse. Jäähdytä ganache jääkaapissa, kunnes se on jähmettynyt niin ettei se hölly lainkaan. 

Aloitetaan maapähkinämoussen valmistus. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja maapähkinävoi yleiskoneella kuohkeaksi. Auta vähän nuolialla kulhon reunoista, jotta seoksesta tulee oikeasti tasainen. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista. (muista käyttää siivilää välttääksesi paakkuuntumat). Tomusokeri pehmentää seosta jolloin sitä on  helpompi käsitellä. Lisää nyt vaniljauute ja jatka vatkaamista. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää se seokseen kahdessa osassa. Ensimmäinen osa keventää masaa ja toinen osa tekee siitä kuohkeaa. Sekoita kerma sekaan siis varovasti nuolialla käännellen jotta massa säilyy ilmavan kuohkeana. Lusikoi mousse piirakan päälle ja jätä se kuohkeaksi. Voit levittää moussea nuolijan avulla niin että sitä on joka kohdassa. Jäähdytä piirakka nyt kunnolla jääkaapissa (noin 2h), jotta siitä tulee helposti leikattavaa. Raasta vielä päälle suklaata ennen tarjoilua. 

Nauti!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita