VADELMA-JUUSTOKAKKUBROWNIE
Juustokakkua ja brownieta. Ah, mikä ihana yhdistelmä! Bongasin tän reseptin Annin Uunissa blogista ja nousi heti mun suosikiksi. Kaikille, jotka mut tuntee, on selvää että mä rakastan vadelman ja suklaan yhdistelmää, joten tää resepti oli mulle kun pala taivasta. Jos pidät perinteisestä browniesta, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä versiota. Mun mielestä tää on paljon parempi versio!
Tähän reseptiin tarvitset:
Brownietaikina:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
Juustokakkutäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
1 rasia vadelmia (pakaste tai tuore)
Koristeeksi:
pinnalle tomusokeria ja tuoreita vadelmia
Ohje:
Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen. Mittaa voi ja suklaa pieneen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä juoksevaksi. Siirrä voi-suklaaseos kulhoon ja lisää sokeri kokoajan sekoitellen. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen joukkoon kevyesti vispaten. Lisää suklaa seokseen jauhot erissä ja kääntele taikinaan. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Asettele pakaste tai tuoreita vadelmia vuoan pohjalle. Kaada browniemassa vuokaan vadelmien päälle. Valmista juustomassa vispaalla muna tuorejuustoon ja sekoita lopuksi sekaan tomusokeri sekä perunajauho. Nosta juustokakku massaa taikinan päälle klöntteinä ja kääntele pintaan kaunis kuvio. Paista brownieta 175 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Brownien pitää olla hieman löysä keskeltä uunista otettaessa, jotta se pysyy ihanan pehmeänä. Anna brownien jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä sen jälkeen brownie vielä jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Leikkaa brownie paloiksi ja koristele tomusokerilla sekä vadelmilla.