BRITAKAKKU

11.09.2020

Britakakku on oiva herkku kesänjuhliin. Mä tykkään itse tosi paljon marjoista, etenkin kesällä, kun kotimaiset marjat on oikein makeimmillaan. Marenkikerros tuo kakkuun sopivasti makeutta, joten marjojen raikkaus tuo kivaa vastapainoa kakkuun. Mä tykkään, että marjoja on paljon, mielummin överit kun vajarit! Mun perhe myös ihastui tähän kakkuun ja sitä tilattiinkin multa meidän yhteiselle mökkireissulle. Kakussa huomioitavaa on se, että se kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Muuten rapea marenkipohja pehmenee. Pohjat voit kuitenkin valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä, jos haluat säästää aikaa. Muista vain pakata pohjat ilmatiiviisti. 


Tähän reseptiin tarvitset:

Kakkupohja:

175g voita

1,5dl sokeria

4 munan keltuaista

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

1dl maitoa

Marenki:

4 munan valkuaista

2dl sokeria

Täyte:

2prk valion sitruunarahkaa

2dl kuohukermaa

Reilusti haluamiasi marjoja (itse käytin mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa)

Ohje:

Vaahdota kakkupohjaa varten pehmeä voi ja sokeri. Erittele valkuaiset keltuaisista, lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon kokoajan vispaten. Sekoita toisesa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito vuorotellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Pohjan pitää olla ohut, koska se kohoaa vielä uunissa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon pienissä erissä. Levitä valmis marenki kakkupohjan päälle varovasti. Paista uunissa 175asteessa 20-25min. Jäähdytä kunnolla ja valmista täyte.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita se varovasti nostellen rahkan sekaan.

Puolita kakku vaakasuunnassa, asettele toisen puolikkaan päälle tasaisesti rahkakermaseosta reilusti ja marjoja. Aseta toinen puolikkaista näiden päälle ja lisää rahkakermaseoksesta loput marjojen kanssa kakun päälle. Tarjoile heti.

Nauti!


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita