SÄMPYLÄT

11.09.2020


Mä rakastan omatekemiä sämpylöitä. Parasta niissä on se, että niitä pystyy muokkaamaan niin monella eri tavalla moneen eri makuun. Tässä reseptissä kerron perusohjeen näihin sämpylöihin ja tällä ohjeella niistä tulee ihanan muhkeita. Ja sitten ei kun vaan muokkaamaan mausteilla ja yrteillä omaan suuhun sopivaksi. Toki ihan ilman mitään ''ylimääräisiä'' härpäkkeitäkin sämpylät maistuu hyvin mm. aamupalapöydässä tai keiton lisukkeena.

Tässä muutamia esimerkkejä siitä mitä voit sämpylöihin lisätä:

Porkkanaraaste

Juusto

Oliivi

Yrtit

Hunaja

Aurinkokuivattu tomaatti

Tähän reseptiin tarvitset:

5 dl kädenlämpöistä vettä

35g tuorehiivaa(reilu puolikas 50g pakkauksesta)

1 tl sokeria

1,5 rkl suolaa

700g hungry chef sämpyläjauhoja

75g sulatettua voita

Ohje:

Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon. Liota hiiva veteen ja laita tämän jälkeen sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen kokoajan kädellä vaivaten. Taikinan pitää olla löysähköä, mutta selkeästi kiinteää. Varo lisäämästä liikaa jauhoja. Lisää tässä vaiheessa sulatettu voi ja mahdolliset muut mausteet. Voit vielä tässä vaiheessa lisätä hiukan jauhoja mikäli taikina tuntuu liian löysältä. Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa 30 min. Ota puolet taikinasta leivonta-alustalle ja pyöritä siitä rulla. Leikkaa rullasta samankokoisia pienehköjä paloja. Pyöritä alustaa vasten jokaisesta palasta pyöreitä palloja. Kohota sämpylöitä vielä 30 min liinan alla. Paista uunissa 230 asteessa 15 min. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita