SÄMPYLÄT
Mä rakastan omatekemiä sämpylöitä. Parasta niissä on se, että niitä pystyy muokkaamaan niin monella eri tavalla moneen eri makuun. Tässä reseptissä kerron perusohjeen näihin sämpylöihin ja tällä ohjeella niistä tulee ihanan muhkeita. Ja sitten ei kun vaan muokkaamaan mausteilla ja yrteillä omaan suuhun sopivaksi. Toki ihan ilman mitään ''ylimääräisiä'' härpäkkeitäkin sämpylät maistuu hyvin mm. aamupalapöydässä tai keiton lisukkeena.
Tässä muutamia esimerkkejä siitä mitä voit sämpylöihin lisätä:
Porkkanaraaste
Juusto
Oliivi
Yrtit
Hunaja
Aurinkokuivattu tomaatti
Tähän reseptiin tarvitset:
5 dl kädenlämpöistä vettä
35g tuorehiivaa(reilu puolikas 50g pakkauksesta)
1 tl sokeria
1,5 rkl suolaa
700g hungry chef sämpyläjauhoja
75g sulatettua voita
Ohje:
Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon. Liota hiiva veteen ja laita tämän jälkeen sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen kokoajan kädellä vaivaten. Taikinan pitää olla löysähköä, mutta selkeästi kiinteää. Varo lisäämästä liikaa jauhoja. Lisää tässä vaiheessa sulatettu voi ja mahdolliset muut mausteet. Voit vielä tässä vaiheessa lisätä hiukan jauhoja mikäli taikina tuntuu liian löysältä. Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa 30 min. Ota puolet taikinasta leivonta-alustalle ja pyöritä siitä rulla. Leikkaa rullasta samankokoisia pienehköjä paloja. Pyöritä alustaa vasten jokaisesta palasta pyöreitä palloja. Kohota sämpylöitä vielä 30 min liinan alla. Paista uunissa 230 asteessa 15 min.