PIZZAA

13.09.2020

Pizza perjantai! Tai maanantai tai torstai tai lauantai tai.. Pizza on aina hyvää päivästä riippumatta. Pizzaa on tosi mukava ja helppo muokata erilaisilla täytteillä eri suihin sopivaksi. Voi tehdä raikkaampaa, lihaisampaa, makeampaa, tulisempaa ja oikeestaan vaan mielikuvitus on rajana. Mun mielestä tärkein osa pizzassa on kuitenkin pohja. Sitäkin voi muokata maun mukaan. Joku tykkää enemmän paksusta ja täyteläisemmästä pohjasta, kun taas joku arvostaa enemmän ohutta ja rapsakkaa. Mä itse oon enemmän tän ohuen ja rapsakan ystävä. Yksi olennaisimmista asioista pizzapohjassa on jauhot. Mä itse käytän Hungry Chef 00-pizzajauhoja. Muitakin merkkejä on saatavilla, mut mä oon tykästynyt tähän kyseiseen. Kuitenkin tärkeintä on se, että käytät juuri 00-jauhoja. Toinen tärkeä asia pizzassa on tomaattikastike. Kaupasta saa nykyään valmiita hyviä kastikkeita, mutta ei sitä oma tekemää tomaattikastiketta kyllä voita mikään. Mä suosin perinteistä tomaattikastiketta, mihin haen lisää makuja yrteillä. Moni luulee, että tomaattikastikkeen teko vie aikaa ja hermoja, mutta sen tekoon löytyy hyviä oikopolkuja. Kaupasta löytyy esimerkiksi valmiiksi säilöttyjä ja kuorittuja tomaatteja, joita voit ihan hyvin käyttää tuoreiden sijasta. Tuoreilla yrteillä puolestaan saat helposti makua kastikkeeseen. Sitten hieman täytteistä. Italiassa aikoinaan viikon vierailtuani tutustuin pizzaan lähemmin, syöden oikeastaan koko viikon ajan pelkkää pizzaa erimuodoissa. Juusto on parasta kun sen lisää tomaattikastiikkeen päälle muiden täytteiden alle. Opin myös yhdistelemään rohkeasti erilaisia makuristiriitoja. Kokeilemalla se täydellinen lopputulos sitten selviää. Mä tykkään laittaa pizzan päälle paiston jälkeen tuoreita yrttejä. Ne tuo kivaa makua ja luo näyttävyyttä lopputulokseen. Laitan teille tässä myös muutaman esimerkin pizzatäytteistä, mistä mä tykkään.


Tähän reseptiin tarvitset:

Pizzapohja (tästä tulee yksi pellillinen)

25 g tuorehiivaa

2 dl kädenlämpöistä vettä

2 tl suolaa

5 rkl öljyä

5 dl Hungry chef 00-pizzajauhoja

Tomaattikastike:

1 prk kuorittuja säilyketomaatteja

2 valkosipulinkynttä

1 pieni sipuli

puoli ruukkua tuoretta basilikaa hienonnettuna

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa

Ohje:

Pizzapohja:

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy.

Sekoita pizzajauhot joukkoon. Lisää tarvittaessa pizzajauhoja vielä enemmän kuin (5 dl) niin, että taikina ei jää sormiin kiinni. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 30 minuuttia. Kauli, täytä ja paista pizza 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tomaattikastike:

Hienonna basilika, kuorittu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Laita kattilaan tomaatit, sipulit, pippuri ja suola. Kiehauta. Anna hautua noin 45 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi hienonnettu basilika.

Täytteet:

Ilmakuivattu kinkku

kirsikkatomaatti

verkkomeloni

rucola

basilika

oliivi

Täytteet:

Jauheliha

herkkusieni

sipuli

aurajuusto

ananas

tomaatti

basilika

Täytteet:

tonnikala

sipuli

rucola

mustikka 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita