VADELMA-SUKLAAMOUSSEKAKKU
Leivoin lauantaina vapaan viikonlopun kunniaksi vadelma-suklaamoussekakun. Mä en itse kauheesti pelkistä suklaakakuista tykkää, koska ne on helposti äklö makeita. Kaipasin perinteiseen suklaamoussekakkuun raikkautta, joten tein toiseen kerrokseen vadelmamoussen. Vadelma sopii mun mielestä tosi hyvin suklaan kanssa yhteen ja antaa tarvittavan raikkauden makealle suklaamousselle. Kakkuun tein domino-keksipohjan, joka sopi tähän makuyhdistelmään täydellisesti. Suosittelen hyydyttämään kakkua yönyli, jotta se leikkaantuu nätisti, mutta kiireisimmille herkkusuille voi tarjota kakkua jo 4h hyydytyksen jälkeen. Muista kuitenkin, että kaksi kerroksista kakkua jähmetetään tekovaiheen välissä 2h.
Tähän reseptiin tarvitset:
Pohja:
1 pkt dominokeksejä(350g)
100g voita
Suklaamousse:
300g suklaata
1 rkl voita
3dl maitoa
8 liivatelehteä
5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
Vadelma mousse:
300g vadelmia
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Ohje:
Valmista ensin keksi pohja ja vadelma mousse. Murskaa keksit pussin sisällä nuijimalla tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimassa kakkuvuokaan tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään. Laita vadelmamoussen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne sitruuna mehun joukkoon. Sekoita hyvin. Valuta hieman jäähtynyt liivateliemi vadelma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kääntele seon varovasti kermavaahdon sekaan. Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään kahdeksi tunniksi. Valmista kahden tunnin päästä suklaa mousse.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa ja ota kattila sen jälkeen pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele niin että suklaa alkaa sulaa. Mittaa maito kattilaan ja laita se takaisin liedelle. Kuumenna seos tasaiseksi niin että suklaa sulaa kokonaan. Hämmennä kokoajan ettei seos pala pohjaan. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää ne suklaan joukkoon. Sekoita, kunnes seos kerran kiehahtaa ja laita sen jälkeen jäähtymään. (Laita seos esimerkiksi hetkeksi pakkaseen) Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Lisää sitten kokonaan jäähtynyt suklaamaito. Sekoita seos varovasti tasaiseksi ja levitä kakkuvuokaan vadelmamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yönyli, mutta vähintään 4 tuntia.