VANILJAINEN OMENAPIIRAKKA
Nyt kannattaa vielä syödä omenia, koska omena kausi on edelleen käynnissä ja ne on vielä parhaimmillaan. Omena on ihanan raikas hedelmä jo sellaisenaan, mutta siitä syntyy myös maukasta omenapiirakkaa. Mun omenapiirakassa yhdistyy rapea murotaikina, raikas omena ja makea vaniljakastike. Lähetin tätä piirakkaa vanhemmilleni ja siskolleni ja se sai paljon kehuja, etenkin iskältä. Tää piirakka on myös tosi helppo leipoa.
Tähän reseptiin tarvitset:
Murotaikina:
100g voita
1dl sokeria
1tl vanilja sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaniljatäyte:
2dl kuohukermaa
0,5dl sokeria
1 muna
2 tl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi:
6 kotimaista omenaa
kanelia.
Ohje:
Valmista ensin murotaikina. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kevyesti. Lisää muna ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään kupissa ja lisää seokseen kokoajan vatkaten. Seos on valmista kun se on tasaista. Esipaista uunissa 175 asteessa noin 15-20 min.
Valmista vanilja täyte piirakkapohjan ollessa uunissa. Sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa ja kiehauta seos tasaiseksi kokoajan sekoittaen.(palaa pohjaan helposti jos ei sekoita). Kun seos alkaa paksuuntumaan(1-2min), nosta se pois liedeltä ja siirrä toiseen astiaan pois kuumasta kattilasta.
Pese ja pilko omenat lohkoiksi. Ei tarvitse kuoria omenoita. Paista omenalohkoja pannulla voissa, jotta niihin tulee hiukan väriä.
Kokoa piirakka.
Asettele puolet omenalohkoista murotaikinapohjan päälle tasaisesti. Ripottele kanelia päälle. Levitä lohkojen päälle vaniljakastike tasaisesti. Asettele loput omenalohkot piiraan päälle ja ripottele vielä kanelia. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 min. Nauti piirakka kermavaahdon kanssa tai sellaisenaan.