VIETNAMILAISET KEVÄTRULLAT

07.04.2021

Vietnamilaiset kevätrullat on yks mun suurin herkku. Mä rakastan aasialaista ruokaa muutenkin, mut tää on jotain taivaallista ja vieläpä helppo valmistaa. Ja vaikka ruoka aasialaista onkin, niin saat kaikki ainekset siihen hyvinvarustelluista perus ruokakaupoista. Ei siis tarvitse lähteä metsästämään aasialaista kauppaa. Mä käytin mun vietnamilaisissa kevätrullissa tälläkertaa proteiinina lohta ja jättikatkaravunpyrstöjä, mutta sä voit käyttää vaikka kanaa tai nautaa halutessasi. Kevätrullia kuulu dipata hyviin aasialaisiin kastikkeisiin, joten mä oon tehnyt niihin aina maapähkinävoikastikkeen ja chilikastikkeen. Oon tehnyt ne kastikkeet aina vähän erilaisia ohjeita kokeillen ja nyt mä kokeilinkin yhtä ohjetta johon törmäsin Jasmin.ngo:n tiktokissa. Jälleen oli kokeilemisen arvoinen ohje ja kastikkeissa maistui täydellisesti aasia. Mä jaan tähän alle myös ne kastikkeiden ohjeet, mutta ne ei ole alkuperältään mun kehittäimiä. Katkaravuista vielä pieni maininta. Kannattaa ehdottomasti ostaa kuorimattomia katkarapuja, koska ne ovat paljon maukkaampia, eivätkä lainkaan niin teollisen makuisia. Vaikka joutuu nähdä pienen vaivan siinä kuorimisessa, niin mielestäni se kannattaa, koska maku ratkaisee aina. Tästä reseptin määrästä riitti noin 20 kevätrullaan ainekset. 


Tähän reseptiin tarvitset:

Kevätrullat:

1 pkt riisipaperia

1 pkt riisinuudelia

2 porkkanaa

1 kevätsipuli

1 kurkku

2 avocadoa

noin 20 jättikatkaravun pyrstöä(tuore tai pakaste)

noin 150 g lohta

salaatinlehtiä

tuoretta basilicaa, minttua ja korianteria


Ohje:

Suikaloi kaikki vihannekset ja lohi. Nypi salaatinlehti. Sulata katkaravut kylmässä vedessä, jos käytät pakastettuja(noin 1 h). Paista katkarapuja runsaassa öljyssä noin kolme minuuttia/puoli, kunnes ravun väri alkaa punertamaan ja kuori ei ole enään läpikuultava. Varo ylipaistamasta katkarapuja, jottei niistä tule sitkeitä. Laita katkaravut sivuun jäähtymään ja kuori ne jäähtyneinä. Laita riisinuudelit kulhoon ja peitä ne keitetyllä vedellä, näin ne valmistuvat muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen voit alkaa täyttämään kevätrullia. Kastele kukin riisipaperi yksitellen vedessä laakeassa astiassa ja täytä sen jälkeen. Muista olla ripeä, sillä riisipaperi alkaa pian pehmenemään liikaa, jos se on kauan taittelemattomana ja silloin se on vaikea saada siististi kiinni. Täytä jokaisen kääryleen väliin hieman kaikkia vihanneksia ja laita päälimmäiseksi kaksi suikaletta lohta tai kaksi katkarapua. Kääri riisipaperi tiukalle rullalle ja laita tarjoiluastiaan. 


Maapähkinävoidippi:

2 rkl maapähkinävoita

1 rkl soijakastiketta

2 rkl hoisinkastiketta

1 rkl öljyä

1/2 dl vettä

1 rkl sokeria

Sekoita kaikki dipin ainekset kulhossa. Sekoita niin kauan, kunnes koostumus on tasaista ja tahnamaista. 


chilidippi:

3 valkosipulinkynttä

puolikas punainen chili

1/2 dl vettä

1 rkl etikkaa

1 rkl kalakastiketta

1 rkl sokeria

 

Poista chilistä siemenet ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Purista valkosipulipuristimella valkosipuli kulhoon. Sekoita kaikki dipin ainekset kulhossa. 



Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita