— PÄÄRUUAT —
 

Tässä mä julkaisen teille ensimmäisen kasvisruuan ikinä mun blogissa, mutta takaan ettei se jää viimeiseksi. Mä itse olen kaikkiruokainen ja tykkään myös kasvisruuasta, mutta mun kanssa meidän yhteisessä kodissa asuu vakiintunut lihansyöjä. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja tehdä meille tänään päivälliseksi kikhernepullia ja se kannatti. Tarjoilin...

Tää resepti on ihan super helppo ja nopea kiireisiin päiviin. Vuorotyössä on hetkiä, kun kotona ei kerkeä käyttämään ruuanlaittoon aikaa, joten mä halusin kokeilla kaupan valmis teriyaki-kastiketta ja se toimi mielestäni hyvin. Toki lisäsin hiukan mauteita mukaan. Lohen tarjoilin salaatin kanssa.

KANAVIILOKKI

17.11.2020

Kanaviilokki oli yksi mun lempi ruuista koulussa. Voi sitä ilon määrää, aina kun tajusi, että sitä oli taas ruokana. Halusin vähän verestää vanhoja koulumuistoja nyt ruuan muodossa, koska siitä yläasteesta rupee olemaan jo aika kauan aikaa. Meillä kanaviilokki syödään aina mustaherukkahillon kanssa. Se antaa mukavan makuelämyksen, jo muutenkin...

KANA-TERIYAKI

07.11.2020

Kana-teriyaki on yks mun lempi versioista syödä kanaa. Ensimmäiseksihän ruokaa syödään silmillä. Mä rakastan tätä värikästä sekametelisoppaa, mutta ei se pelkkä ulkonäkökään tietenkään riitä. Sen lisäksi, että mä tykkään tästä värikkäästä ulkonäöstä, niin makumaailmakaan ei tuota pettymystä, vaan päinvastoin. Chilistä huolimatta tää annos ei ole...

Meillä syödään usein kalaa, joten on mukava kokeilla erilaisia maustesekoituksia, jotta maku ei olisi aina sama. Toki syömme myös eri kalalajeja. Perinteisesti maustan lohen aina sitruunalla, sitruunapippurilla ja suolalla. Sekin toimii hyvin, mutta kannatti kokeilla myös jotain uutta. Pottumuusihan tietenkin sopii kalan kanssa hyvin, mutta...

Lihapullat ja pottumuusi. Mikä ihana herkku. Näin loppu syksystä (tai talveahan me kai jo eletään) lihapulat on kiva tehdä riistasta. Mä valitsin hirvenlihan ja sen kanssa sopii mielestäni hyvin tuoreet yrtit ja puolukkasurvos.

Tää resepti sopii hyvin lihan ystäville. Pyttipannu on perinteisesti halpaa tähderuokaa, mutta muokkaamalla sitä, saa helposti arkisesta ruuasta myös juhlavamman. Mun pyttipannussa ei lihaa säästellä. Tämän reseptin aineksista tulee kaksi paistinpannullista, joten ruokaa riittää isommallekkin porukalle. Mä suosin itse pyttipannua myös mökki...

HIRVIBURGERI

28.10.2020

Näin syksyllä on kiva tehdä burgereita riistasta. Mä päädyin nyt tälläkertaa hirvenlihaan. Hampurilaisen kruunaa puollukka majoneesi, joka sopii mielestäni tosi hyvin hirvenlihan kanssa. Kylkeen tein rosmariini perunat valkosipuli dipillä. Hyvän loppusilauksen makunautinnolle antaa lasillinen punaviiniä.

MASSAMAN CURRY

22.10.2020

Mä oon itse vieraillut thaimaassa ja ihastuin siihen maahan todenteolla. Ihmiset siellä oli todella iloisia ja ystävällisiä. Paratiisisaaret oli kauniita ja eläimet ihania. Jotain kuitenkin jäi mulle todenteolla mieleen. Nimittäin ruoka. Thaimaalainen ruoka ylipäätään on todella hyvää. Massaman curry on kuitenkin mulle ylitse muiden. Aasialaisessa...

PORONKÄRISTYS

13.10.2020

Poronkäristys on mulle suuri herkku jo lapsuudesta. Mä vietin lapsuudessa tosi paljon aikaa lapissa ja siellä syötiin aidon oikeen ''lappi mummon'' poronkäristystä useasti. Mä opin jo sillon, että poronkäristys syödään perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa ja niin mä teen edelleenkin. Puolukat voi syödä joko sellaisenaan survottuna tai lisätä...

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita